Γιαουρτογλυκό με αμύγδαλα 2 ψήφοι

Από ΚΑΤΙΑ Α
Γιαουρτογλυκό με αμύγδαλα
Ένα γλυκάκι που το ανακάλυψα σε μια προσπάθεια για κάτι γλυκό αλλά και υγιεινό.
 
 

Υλικά

Για την κρέμα γιαουρτιού:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
χυμό από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
1 χούφτα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
λίγη ινδική καρύδα
3 με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη (ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε)

Για την βάση:

1/2 πακέτο μπισκότα τριμμένα( όχι σκόνη)
125γρ. μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση

Για την βάση:
1.Σε ένα μπολ βάζετε το τριμμένο μπισκότο και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
2.Παίρνετε 5 μικρά μπολ και στρώνετε στον πάτο μια στρώση από το μείγμα.
3.Τα βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Για την κρέμα γιαουρτιού:
1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το χυμό του πορτοκαλιού, τις βανίλιες, την ινδική καρύδα, την ζάχαρη και τέλος τα αμύγδαλα.
Βγάζετε από το ψυγείο τα μπολ και προσθέτετε από την κρέμα ( περίπου τρεις κουταλιές τις σούπας στο κάθε ένα)
Τα βάζετε πάλι στο ψυγείο να κρυώσουν περίπου 3-4 ώρες
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες